O tânără îmbrăcată în negru se plimbă pe o stradă. Din spate, vine un bărbat afroamerican şi îi smulge geanta de pe umăr. Cu un pumn, o doboară la pământ. Scurtul clip se încheie cu femeia rămasă înconştientă pe trotuar.
„Ştire nouă, la ora 11: un val alarmant de atacuri care s-a răspândit în toată ţara a ajuns şi în zona noastră”, citeşte de pe prompter un prezentator de ştiri, care îi anunţă pe telespectatorii din Washington, D.C., că mult temutul Knockout Game a ajuns şi în capitala americană. Clipul, însă, prezintă un atac care a avut loc în februarie 2013, în Marea Britanie, atrage atenţia Columbia Journalism Review, într-o analiză a derapajelor mediatice pe subiectul Knockout Game.
Totuşi, înregistrarea a ajuns să fie difuzată întruna de televiziunile americane pentru a ilustra Knockout Game, un presupus trend în rândul tinerilor americani de a merge pe stradă şi a pune pe cineva la pământ dintr-un singur pumn. Nu iei nimic, doar loveşti până laşi fără cunoştinţă, după care fugi. Un fenomen extrem de periculos, avertizează presa americană de mai bine de două luni, un exemplu în acest sens fiind televiziunea conservatoare Fox News. Poliţiştii, însă, spun că e mai degrabă o legendă urbană, scrie New York Times.
Victima-vedetă: „Este pur şi simplu un atac”
Într-un alt clip difuzat pentru a ilustra aproape fiecare material despre acest aşa-zis joc, apare un profesor în vârstă de 50 de ani, care merge pe o alee din oraşul Pittsburgh, când un tânăr dintr-un grup ce trece pe lângă el îi dă un pumn şi îl izbeşte cu capul de asfalt. Profesorul, pe numele său James Addlespurger, a devenit imaginea discursului anti-Knockout Game - chiar fără voia lui: „Mă simt exploatat. Oamenii au nevoie de etichete, dar pentru mine este pur şi simplu un atac”, spune bărbatul, citat de Huffington Post. Addlespurger nu consideră că a fost victima acestu