În doar cinci ani Universitatea din Oradea a trecut în evaluările ARACIS de la „încredere limitată” la „încredere ridicată”, diploma care consfinţeşte această evoluţie fiind înmânată vineri, 20 decembrie, rectorului Constantin Bungău de preşedintele ARACIS, Ioan Curtu.
De la prorectori, rector şi decani la viceprimarul Mircea Mălan, prefectul Claudiu Pop şi o liotă de senatori şi deputaţi din toate partidele politice, cu toţii s-au adunat vineri, 20 decembrie, în Aula Magna să ascute discursul preşedintelui ARACIS, Ioan Curtu, şi să asiste la înmânarea diplomei oficiale de „Universitate cu grad de încredere ridicat” instituţiei orădene.
A lipsit însă unul dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai sistemului de educaţie bihorean, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Daniel Negrean, Inspectorat care pe de o parte, prin intermediul cadrelor didactice, pregăteşte viitorii studenţi şi pe de altă parte beneficiază de absolvenţii instituţiei, viitorii profesori.
a spus, în discursul său, rectorul Constantin Bungău.
După ce şi preşedintele Senatului Universităţii, Sorin Curilă, a mulţumit fostei conduceri pentru munca depusă, şeful ARACIS, Ioan Curtu, a făcut o scurtă prezentare a instuţiei, spunând printre altele, că instituţia pe care o reprezintă pregăteşte introducerea în metodologie a unei noi categorii, superioară „încrederii ridicate” şi anume categoria de „excelenţă”.
Cu alte cuvinte, Universitatea din Oradea a intrat în cea mai importantă categorie în această toamnă, dar în scurt timp aceasta va deveni a doua categorie prin introducerea celei de „excelenţă”.
a spus, printre altele, Ioan Curtu.
Raportul cu concluziile vizitei ARACIS conţine 28 de pagini şi numeroase sugestii, printre care dezvoltarea mai multor programe de studiu în limba engleză, dotarea mai bună a sălilor de lectură din cămine, organizarea a mai mul