Comediantul Romică Ţociu a luat o decizie radicală. Va petrece de Crăciun fără sarmale, caltaboş sau friptură de porc. Actorul a dezvăluit, pentru "ring", motivele pentru care s-a lăsat de "macheli" până dimineaţa şi mâncăruri grase.
Beţiile de altădată au devenit istorie pentru Romică Ţociu. Ajuns la vârsta de 51 de ani, comediantul a realizat că a venit vremea să treacă la un regim de viaţă mai sănătos chiar dacă de Sărbători nu va avea masa încărcată cu bucatele tradiţionale. "Totul s-a întâmplat dintr-odată. Nu mai mănânc aşa cum mâncam odată. Nici nu am luat porc anul acesta, jur! Mănânc numai pui, peşte şi, câteodată, vită. Acum, când copiii sunt plecaţi peste tot în lume, nu mai cade frigiderul ca altădată, când era plin ochi de mâncăruri care mai de care. Eu nu am mai mâncat ciorbă de jumătate de an, iar ceafă de porc, de patru-cinci luni, când am fost la un prieten. Acum facem în casă preparate uşoare... paste, piept de pui sau peşte cu broccoli. S-a terminat cu sarmalele, cu toba sau cu lebărul. Am dat şapte kilograme jos", ne-a declarat Romică Ţociu.
Un pahar de vin doar în weekend
Actorul de comedie şi-a făcut şi un regim propriu şi recunoaşte că mai gustă şi câte un pahar de vin. "Azi am luat nişte portocale, ciuperci... Mai beau câte un pahar de vin în weekend. Din octombrie până în martie, beau câte un pahar de vin roşu, iar în cealaltă parte a anului, rosé. Dar nu mai merge cu macheală până dimineaţa şi cu mâncăruri grase! Ne este şi nouă mai bine, stau hainele altfel pe noi. Eu mănânc de două ori pe zi", ne-a mărturisit actorul. Mai mult, nici colegul său de scenă, Cornel Palade, nu mai gustă carne de porc. "Nici Cornel nu mai mănâncă gras. El a ţinut tot postul Crăciunului până acum. Asta este un mare exerciţiu de voinţă", ne-a spus Romică Ţociu.
"Nu mai ştiu ce înseamnă arsuri la sto