(Răspuns pentru STELA CLAUDIA CIOBANU - Slatina, F. AS nr. 540)
Puteţi folosi diverse tratamente:
* Beţi zilnic câte două ceşti de ceai de brusture.
* Tot zilnic, puteţi bea câte două căni de ceai de cimbru.
* Un alt tratament foarte bun este cel cu sânziene (drăgaică), trei ceaiuri pe zi.
* Un alt tratament şi mai la îndemână este cel cu urzici. Câte patru căni de ceai pe zi.
Pentru mai multă eficienţă, puneţi, în caz de urgenţă, în crize, câte două linguri de Bitter suedez la cana de ceai, precum şi comprese cu bitter suedez în regiunea occipitală. Ceaiurile cele mai bune se fac din plante proaspete, crude. Sunt foarte bune, însă, şi plantele uscate. Ceaiurile să le beţi fierbinţi şi cu înghiţituri mici. După trei săptămâni de tratament, faceţi câte o pauză de 10 zile.
prof. MARIN NIŢĂ-Slătineanu - Sibiu
"Ştie cineva un tratament pentru papilomatoză vaginală?"
(Răspuns pentru V. E. - Bucureşti, F. AS nr. 540)
Mâncărimile neplăcute din vagin se îndepărtează prin efectuarea unor spălături şi băi de şezut cu infuzie de coada-şoricelului. Băi de şezut: se lasă 100 g de coada-şoricelului (întreaga plantă) peste noapte în apă rece, se dă a doua zi în clocot şi se adaugă la apa de baie. Vă doresc multă sănătate!
C. M. - Alba
"Fiul meu are bronşiolită"
(Răspuns pentru ECATERINA - Bacău, F. AS nr. 542)
Copilul va consuma miere cu propolis 20%. Se află la magazinele Apicola. Suplimentar, faceţi următorul preparat: într-un borcan cu filet, puneţi 100 g polen de albine, peste acesta se va pune conţinutul unui flacon de tinctură de Echinacea (se găseşte la magazinele tip Plafar). Se astupă borcanul pentru 3 ore, după care se va sfărâma cu o lingură fiecare grăuncior de polen. Se vor pune deasupra încă 200 ml suc de lămâie natural, 500 ml miere polifloră şi 200 g nucă măcinată. S