* Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Brăila a prezentat situaţia accidentelor de muncă şi a îmbolnăvirilor profesionale înregistrate la nivelul judeţului Brăila în primele 10 luni ale anului * în această perioadă, 39 de persoane au fost rănite, iar patru au decedat în urma accidentelor suferite la locul de muncă
Pe ordinea de zi a şedinţei Comisiei de dialog social a Prefecturii Brăila s-a aflat şi situaţia accidentelor de muncă şi a îmbolnăvirilor profesionale, prezentată de Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila. Conform statisticilor ITM, în 2013 au fost comunicate în total 88 de evenimente. Majoritatea au fost accidente de muncă, 37 la număr, soldate cu 39 de victime, dintre care patru persoane au decedat. Restul evenimentelor înregistrate au fost în afara muncii sau au fost accidente uşoare, adică răniţii au suferit leziuni superficiale, care au necesitat cel mult 3 zile de recuperări. ITM a comunicat 13 evenimente ca fiind accidente pentru care cercetarea nu a fost finalizată.
Sectoarele economice în care s-au înregistrat cele mai multe accidente de muncă rămân aproximativ aceleaşi ca şi în anii anteriori. Persoanele care lucrează în domeniul construcţiilor şi reparaţiilor navelor şi în construcţii sunt cele mai predispuse accidentelor de muncă. Anul acesta, 30% din totalul răniţilor la locul de muncă lucrează în cele două sectoare. Nici angajaţii din fabricile de maşini sau cei din transporturile rutiere şi de mărfuri nu sunt mai feriţi de accidente, aceste sectoare fiind imediat următoarele în clasamentul realizat de ITM. Alte locuri de muncă cu risc ridicat de accidentare sunt cele de la fermele zootehnice şi brutării.
Domeniile de activitate unde au fost înregistrate accidente de muncă mortale sunt pescuitul (un mort şi doi răniţi) şi construcţiile (o persoană decedată).
Din punct de vedere al vârstei,