Un segment al organizaţiilor non-guvernamentale (ONG) din judeţul Suceava a prezentat, miercuri, 18 decembrie, un concert de colinde şi obiceiuri de iarnă sub titlul „Să ne amintim... de Crăciun”. Spectacolul a avut loc la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, în Auditorium „Joseph Schmidt”.
Parteneri în proiect au fost Federația Patronală IMM Suceava, Asociația Cultural-Educativă „Arcanul” și Asociația Culturală „Vatra Satului”, iar invitaţi pe scenă au fost Ansamblul „Kozaciok” din Bălcăuți, coordonat de prof. Petru Șoiman, Corala „Sf. Ierarh Leontie” din Rădăuți, condus de prof. Ovidiu Foca, Grupul vocal „Flori de pe Dorna” din Poiana Stampei, condus de prof. Dorina Paicu, și Grupul „Moștenitorii Broștenilor” din Broșteni, condus de Dănuț Andronic.
În cadrul manifestării organizatorii au acordat plachete „Meritul cultural” unor personalităţi locale, majoritatea profesori pensionari, din diverse localităţi ale judeţului: Valeriu Sandovici, fost profesor la Dolheşti, Victoria Ostaficiuc şi Tațiana Vlad-Guga, foste profesoare la Vatra Dornei, artiştilor Filon Lucău şi Lucia Condrea, fostului profesor Gheorghe Dolinski, din Arbore, şi lui Mihai Deliu, preşedintele fondator al Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din judeţul Suceava.
Demn de remarcat a fost recitalul excepţional al preoţilor reuniţi în Corala „Sfântul Ierarh Leontie” din Rădăuţi, ale căror voci dirijate fără cusur de profesorul Foca au vrăjit auditoriul. Armonia, tonalităţile şi uşurinţa interpretării arată, de departe, clasa corului bisericesc. Din păcate, în economia spectacolului de miercuri, de la universitate, timpul alocat coralei din Rădăuţi a fost prea scurt.
Un segment al organizaţiilor non-guvernamentale (ONG) din judeţul Suceava a prezentat, miercuri, 18 decembrie, un concert de colinde şi obiceiuri de iarnă sub titlul „Să ne amintim... de Crăciun”. Spec