Umblă vorba că masa de Crăciun a românului trebuie să fie încărcată cu “porcării”. Că așa-i tradiția la noi, la români, ca de Crăciun să mâncăm musai preparate din carne de porc. Voi v-ați întrebat vreodată cât de veche este această tradiție și cum a apărut ea?
…
Dacă istoria ar fi curs altfel, ori dacă am fi trăit într-un univers paralel în care n-am fi fost atât de des vizitați de către vecini, poate altfel ar fi arătat masa de Crăciun. Poate cârnații, caltaboșii, toba ar fi fost considerate niște mâncăruri exotice, cum sunt acum puiul Shanghai ori rața Szechuan. Și dacă tot am ajuns cu imaginația până aici, iată cum aș vedea eu o masă de sărbătoareporkless (fără porc, adicătelea).
Articolul integral, aici.
Umblă vorba că masa de Crăciun a românului trebuie să fie încărcată cu “porcării”. Că așa-i tradiția la noi, la români, ca de Crăciun să mâncăm musai preparate din carne de porc. Voi v-ați întrebat vreodată cât de veche este această tradiție și cum a apărut ea?
…
Dacă istoria ar fi curs altfel, ori dacă am fi trăit într-un univers paralel în care n-am fi fost atât de des vizitați de către vecini, poate altfel ar fi arătat masa de Crăciun. Poate cârnații, caltaboșii, toba ar fi fost considerate niște mâncăruri exotice, cum sunt acum puiul Shanghai ori rața Szechuan. Și dacă tot am ajuns cu imaginația până aici, iată cum aș vedea eu o masă de sărbătoareporkless (fără porc, adicătelea).
Articolul integral, aici.