Cum s-a transformat o societate pe profit, de la an la an, într-una falimentară, cu conturi blocate şi nevoită să ia bani de la Consiliul Judeţean.
Ca să-şi răspundă la această întrebare, aleşii judeţeni au format o comisie care ca toată lumea să fie lămurită asupra a ceea ce s-a întâmplat la Societatea de Pază şi Protecţie patronat chiar de ei, de Consiliul Judeţean. Aceasta după ce au alocat 50.000 de lei din bugetul public, prin majorare de capital, pentru ca societatea să-şi plătească furnizorii.
Majoritatea instituţiilor puternice şi influente din Cluj au încheiat contract, pentru serviciul de pază şi protecţie, cu societatea de profil, subordonată Consiliului Judeţean. În prezent, agenţii acestei societăţi asigură paza în sediile şi spaţiile Electrica Distribuţie, Electrica Servicii, Direcţia Finanţelor Publice, ANAF, ITM, AJOFM, Casa de Pensii, Univers T, Consiliul Judeţean (la groapa de gunoi din Câmpia Turzii, unele clădiri ale instituţiei), Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Liceul pentru Deficienţi de Vedere, Muzeul Etnografic, Muzeul de Artă, Primăria Gherla, Primăria Câmpia Turzii dar şi alte primării. Chiar dacă nu are active, societatea de Pază şi Protecţie,cu cei aproape 300 de angajaţi, a reuşit să se autofinanţeze până în momentul în care USL a preluat conducerea Consiliului Judeţean.
După ce a ajuns la putere, PSD l-a numit la şefia acestei societăţi pe avocatul Robert Cojan, iar pe fosta directoare, Adriana Sabău, e demis-o. După mai bine de un an, fără prea multe explicaţii, Robert Cojan a decis să se retragă de la şefia acestei societăţi, numai că nu oricum. El a lăsat în urma sa pierderi financiare lunare de peste 50.000 de lei. Pentru a masca această situaţie, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Oleleu s-a chinuit, după cum ZIUA de CLUJ a relatat, să o denigreze pe Adriana Sabău, susţinâ