Proaspăt suspendat din PDL pentru că s-a abţinut la votul de la Codul Penal, Dragoş Gunia are nişte dileme. Politice şi existenţiale. Ce gândeşte un politician care a învăţat să ajungă jurnalist, ia mai citiţi, măi, hăi, hăi!
Cum e să fiți suspendat?
Foarte trist.
De ce?
Pentru că în continuare consider că votul, care a fost de fapt o abţinere, reprezintă un vot negativ la proiectul înaintat de USL şi pentru că în acest context consider nedreaptă suspendarea mea.
Dacă abţinerea a fost un vot negativ, de ce nu aţi dat vot negativ?
Pentru că, de regulă, votezi cu „da” sau „nu” atunci când eşti în cunoştinţă de cauză. În cazul votului la care vă referiţi, este vorba despre un proiect adus pe ultima sută de metri, care nu avea aviz de la comisii și care mi se părea firesc să aibă aviz și din partea CSM-ului, a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie… Neexistând toate aceste lucruri şi, deci, neputând să ne facem o imagine clară asupra proiectului, am considerat că abţinerea reprezintă totodată negarea acestuia, neadoptarea lui, în esenţă, dar şi un semnal de alarmă despre modul cum a fost introdus în şedinţa de parlament.
De ce nu aţi cerut să luaţi cuvântul şi să faceţi un pic de scandal de la tribuna parlamentului?
Pentru că dl. Zgonea nu acordă cuvântul decât în baza procedurilor.
Un pic de scandal din bancă? Se mai practică…
Nu cred că era momentul să fiu eu scandalagiu în parlament. Dar există posibilitatea de a explica foarte clar de ce votul meu a fost o abţinere, ceea ce, în principiu, înseamnă un vot negativ.
Eu cred că, dacă aţi fi vrut să votaţi împotrivă, aşa aţi fi făcut. Dacă de-acum încolo se vor mai aduce proiecte pe ultima sută de metri, cum veţi vota?
Eu sper să nu mai fie aduse proiecte pe ultima sută de metri, pentru că ele nu respectă procedurile parlamentare, dar niciodată nu voi vota cu