National Geographic a publicat topul anual al celor mai bune fotografii. Concursul, încheiat pe 30 noiembrie, a adunat peste 7.000 de imagini profesioniste, din 150 de țări.
Fotografiile sunt împărțite în trei categorii de concurs – “oameni”, “locuri” şi “natură”, fiind analizate în funcţie de creativitatea şi de calitatea fotografică a lor de un juriu de experţi.
Premiul întâi i-a revenit, în acest an, lui Paul Souders, pentru imaginea unui urs polar din Manitoba, Canada, care, complet scufundat sub apă, priveşte spre suprafaţă printr-un strat subţire de gheaţă.
În afară de fotografia realizată de Paul Souders, alte trei fotografii din secţiunea “natură” au primit menţiuni speciale din partea juriului – imaginea unor egrete, surprinse în ceaţă, pe Dunăre, în Ungaria, un rinocer prezentat în plan apropiat şi imaginea unui cuib de ciori, din Tokyo, realizat în exclusivitate din umeraşe.
La secţiunea “oameni” s-a impus Cecile Baudier, din Danemarca, cu o fotografie intitulată “Together, Alone”, ce prezintă imaginea a unor gemeni identici (Nils şi Emil, în vârstă de 15 ani), realizată în oraşul danez Fyn. O menţiune specială a fost atribuită fotografei belgiene Aurélie Geurts, pentru fotografia intitulată “Frumoasa”, ce prezintă un băiat român care ţine în mâini un porumbel alb.
La categoria “locuri” s-a impus Adam Tan din Malaysia, cu fotografia “Long Road to Daybreak”, ce prezintă o mamă care îşi cară copilul în spate într-un coş de nuiele, la primele ore ale dimineţii, printr-o ceaţă densă, într-un oraş din China.
Marele câştigător va primi un cec de 10.000 de dolari şi o vizită la sediul general din Washington al National Geographic, unde va participa la un seminar anual despre fotografie, luna viitoare.
National Geographic a publicat topul anual al celor mai bune fotografii. Concursul, încheiat pe 30 noiembrie, a adunat peste