Harta preţurilor de Crăciun la carnea de porc Cum se vinde porcul la ţărani şi ce oferte îi aşteaptă pe români pe internetFeică, muşchi, cotlet sau ceafă de porc, toate sunt la mare căutare în preajmă Sărbătorilor de iarnă. În goana după cumpărăturile pentru masa de Crăciun, mulţi români merg direct la raioanele de carmangerie din marile hipermarketuri şi magazine din ţară, dar nu ezită nici să cumpere carne sau preparate din carne de porc din pieţe.
FOTO: Publimedia/gândul.info
De la fermieri porcul este vândut la abatoare, "în viu", cu 6,5 lei pe kilogram, iar din abatoare carnea gata procesată se vinde cu 8,5 - 9,5 lei pe kilogram, fără TVA, în funcţie de sortiment, potrivit datelor obţinute de gândul din partea patronatelor din domeniu. În vitrinele magazinelor şi ale hipermarketurilor din ţară, după TVA şi adaos comercial, aceasta ajunge să fie cumpărată de români cu preţuri cuprinse între 11,79 lei şi 23 de lei pe kilogram.
În pieţe, carnea de porc costă între 12 lei şi 30 de lei pe kilogram în funcţie de sortiment, iar şoriciul se vinde cu preţuri cuprinse între 30 de lei şi 50 de lei pe kilogram.
Citiţi întreg articolul pe : www.gandul.info
Harta preţurilor de Crăciun la carnea de porc Cum se vinde porcul la ţărani şi ce oferte îi aşteaptă pe români pe internetFeică, muşchi, cotlet sau ceafă de porc, toate sunt la mare căutare în preajmă Sărbătorilor de iarnă. În goana după cumpărăturile pentru masa de Crăciun, mulţi români merg direct la raioanele de carmangerie din marile hipermarketuri şi magazine din ţară, dar nu ezită nici să cumpere carne sau preparate din carne de porc din pieţe.
FOTO: Publimedia/gândul.info
De la fermieri porcul este vândut la abatoare, "în viu", cu 6,5 lei pe kilogram, iar din abatoare carnea gata procesată se vinde cu 8,5 - 9,5 lei pe kilogram,