Laloşu, o comună din România la fel ca toate celelalte. Asta doar în aparenţă, pentru că, în ultimii ani, cel puţin, comuna săracă aflată la graniţa judeţelor Vâlcea şi Olt a tot ieşit în evidenţă. Recent, primarul a vândut fostul autobuz al comunei pentru a plăti salariile restante ale angajaţilor. Acelaşi edil vrea să organizeze şi un referendum-premieră prin care localnicii să decidă într-o chestiune extrem de importantă – mutarea comunei în judeţul Olt.
”E grea viaţa aici” se plânge primarul pedelist Nicu Constantin, în a cărei comună numele guvernatorului BNR, Mugur Isărescu este pe monumenyul eroilor neamului.
Primăria Laloşu are însă fondurile blocate din vara anului 2012 ca urmare a unor cheltuieli către o firmă care a construit şi noul sediu al primăriei în mandatul fostului primar. „Este o datorie de 18 miliarde de lei vechi din mandatul trecut. Sperăm ca la următoarea şedinţă care va fi la judecătorie să avem câştig de cauză deoarece conturile ne-au fost blocate pe nişte acte adiţionale care de fapt au fost anulate de ANRMAP. Au fost şi nişte lucrări făcute de fostul primar. Nu e normal să plăteşti împrejmuire gard şcoală două miliade şi jumătate. Un gard cu 60 de plase de sârmă şi cu o lungime totală de 120 de metri care de fapt nici nu a fost făcut de această firmă care ne pretinde banii, ci a fost făcut cu oamenii care beneficiază venituri în baza legii 416 (asistaţii sociali) şi cu câţiva cetăţeni din comună”, explică primarul Nicu Constantin(PDL), pentru gândul.
Autobuzul vechi şi o Rabă au fost soluţiile „de criză” la care conducerea Primăriei, cu aprobarea Consiliului Local, a apelat pentru a plăti angajaţii.
„Sunt trei luni de zile neplătite, pentru o lună îi vom plăti. La copii vor avea şi ei pacheţele datorită unei firme care ne-a înţeles şi ne-a acceptat cu plata la anul, adică după ce se va face bugetul. Cu r