Companiile care fac angajări şi-au format un registru de întrebări preferate, care, de cele mai multe ori, sunt menite să pună în dificultate candidaţii, potrivit Corinei Diaconu, Managing Director la firma de recrutare ABC Human Capital.
Multe întrebări “capcană” se leagă de motivul părăsirii fostului loc de muncă. Modul în care povesteşte despre plecarea din companie spune multe despre personalitatea, caracterul şi valorile angajatului. De asemenea, candidaţii care sunt greu de mulţumit - au pretenţii mari, manifestă inflexibilitate în negociere, sunt critici cu cei din jur sau nu se integrează în echipă, sunt consideraţi angajaţi pe care e bine să îi eviţi, potrivit lui Şerban Mrejeriu, consultant la firma de recrutare şi executive search AIMS Executive Search & Consulting.
Unele întrebări capcană pot viza autocaracterizarea. Un candidat care nu admite că are puncte slabe va fi considerat lipsit de onestitate, spune Mrejeriu. De asemenea, este preferat ca un candidat să admită când are zone de îmbunătăţit şi să ofere exemple care arată că lucrează la aspectul respectiv.
Cele mai bune şi cele mai slabe răspunsuri la întrebările capcană ale angajatorilor
Cătălina Bilan, Career Services Lead la firma de recrutare Career Advisor a alcătuit o listă de 10 întrebări capcană frecvente la interviurile de angajare care necesită o atenţie sporită din partea candidaţilor, precum şi cele mai potrivite răspunsuri la fiecare dintre aceste întrebări sau, dimpotrivă, cele pe care e mai bine ca aceştia să le evite.
Sursa: Cătălina Bilan, Career Services Lead la firma de recrutare Career Adviser
Companiile care fac angajări şi-au format un registru de întrebări preferate, care, de cele mai multe ori, sunt menite să pună în dificultate candidaţii, potrivit Corinei Diaconu, Managing Director la firma de recrutare