"M-am saturat de toata aceasta teorie lansata in presa de jurnalisti apropiati de Monica Macovei. Nu ma intereseaza ce face Monica Macovei. A demonstrat ca nu are principii prin ceea ce a facut acum (...) Niciodata n-as spune despre Vasile Blaga ce a spus Macovei. A trecut peste toate criticile si toata opozitia la Vasile Blaga pentru ca are interese sa candideze pentru un loc eligibil la europarlamentare", a spus Elena Udrea intr-o emisiune la Realitatea TV.
Sigur, d-na Udrea are dreptul la opinie, poate ca are si dreptate, iar jurnalistii apropiati Monicai Macovei, la care face referire, nu-si dau seama de acest lucru. Mai ales ca d-na Udrea a dat dovada in intreaga cariera a domniei sale de principii ferme. Sa vedem cateva exemple, departe de a epuiza lista.
Principiile, de buna seama, nimic altceva, au indemnat-o sa faca pasul catre politica sub aripa lui Cozmin Gusa pe cand acesta era secretar general al PSD, partid condus de Adrian Nastase. Tot principiile au impins-o apoi catre PNL, partid sub sigla caruia a si obtinut un loc de conslier local in Bucuresti. Principiile i-au aratat apoi calea catre Cotroceni si din 2006 catre PD. Nu e traseim, este principiu pur.
Dupa cum nu ma indoiesc de faptul ca aceleasi principii ferme au indemnat-o sa il desemneze sef al campaniei PDL - UNPR pe Bucuresti pe Cristian Popescu Piedone, omul de incredere al lui Dan Voiculescu, care de altfel a si lasat-o rapid balta si s-a intors la mentorul sau politic. "Avem si un sef de campanie, cel mai bun posibil, campania de la alegerile din noiembrie 2012 va fi condusa de Cristian Popescu Piedone", spune Elena Udrea in decembrie 2011.
Principiile sunt cele care a stat si la baza organizarii galei Bute, aceea despre Departamentul pentru Lupta Antifrauda al fondurilor europene (DLAF) spunea "ca bugetul contractului nu a fost stabilit in fu