Discreţia a fost cuvântul de ordine la înmormântarea realizatorului TV Titus Munteanu. Ultimul „spectacol“ al celui care a fost părintele „Şcolii Vedetelor“ a fost aidoma carierei sale profesionale: fără reflectoare, dar plină de tact.
Spre deosebire de celebrităţi, actori sau cântăreţi, unde audienţa este completată şi de foarte mulţi curioşi, oamenii obişnuiţi nu s-au îngrămădit să vină la biserică sau la cimitir pentru înmormântarea lui Titus Munteanu. Familia a dorit ca evenimentul să nu facă obiectul unui subiect de presă tabloidă, astfel că înmormântarea a avut loc într-un cadru restrâns, în prezenţa a cel mult 70 de persoane.
Călin Geambaşu, fost elev al „Şcolii Vedetelor“, a mărturist în ziua morţii lui Titus Munteanu că aceasta a încetat din viaţă împăcat şi împlinit. „„Multor oameni le-aş dori să sfârşească aşa cum a făcut-o Titus Munteanu, atât de împlinit, realizat, împăcat, având un copil minunat, în persoana lui Radu Munteanu, regizorul absolut genial cu atâtea premii, şi cu nepoţii alături. A murit exact aşa cum a meritat. Eu mi-aş dori să mor cum a murit Titus Munteanu. Cu nepoţii alături şi profesând până la 70 de ani“, a zis el.
FOTO Mădălina Mihalache/Adevărul
Slujba lui Titus Munteanu s-a desfăşurat la Biserica Sfântul Elefterie Vechi, din Capitală. Intrarea bisericii era flancată de multe coroane, ultimul semn de apreciere din partea cunoscuţilor. Dintre toate s-a făcut remarcată o coroană mare din crengi de brad şi cu două panglici tricolore venită din partea Preşedintelui României, Traian Băsescu, cu mesajul „Sincere condoleanţe“. Pe lângă aceasta, coroane din partea lui Dan Negru, Mirabela Dauer sau din partea Televiziunii Române completau omagiul floral.
Dan Negru, Sanda Ladoşi şi Geanina Corondan, la slujba de înmormântare
La ora 11.00, preotul paroh Valerie Ulican a început slujba d