”Jucătorii Stelei au simţit că au câştigat uşor pe Naţional Arena, că şi-au dominat adversarul, că au avut meciul la îndemână. Siguranţa dobândită în victoria de la Bucureşti îi va ajuta şi în meciul de la Giurgiu”, a fost una dintre concluziile trase de Edi Iordănescu, fost antrenor al Stelei, imediat după partida câştigată cu 3-1 de campioană în faţa Astrei. Concluzia lui a fost susţinută de realitate imediat ce Kovacs a fluierat pentru prima dată. Steaua a început ca echipă sigură, cu iniţiativă la construcţie şi echipă care a ratat. Tănase şi Chipciu l-au făcut erou pe Lung jr., portar titularizat după ce Coman s-a accidentat la încălzire. Însufleţită de victoria anterioară, campioana părea să aibă parte de un galop de sănătate şi pe malul Dunării, însă a pătimit. Din cauza jucătorilor ei şi din cauza stării de confuzie alimentată de Istvan Kovacs.
Cum să-ţi faci singur rău, cu Piovaccari, Kovacs şi Reghe
Context: Steaua are inţiativa, dar Piovaccari ratează mult, se complică, cere penalty-uri, cere fault la orice mână care îi atinge tricoul. Steaua protestează în cor, de pe teren şi de pe bancă, presiunea se acumulează pe arbitru, unul care nu pare tocmai stăpân pe situaţie, unul care îl are deja în vedere pe italian pentru simulări.
Rezultat: Mingea ajunge din nou la Piovaccari, la marginea careului Astrei. În duel cu fundaşul central al gazdelor, italianul cade din nou artistic, deşi există contact, iar Kovacs decide să nu acorde fault. Faza se mută rapid la poarta cealaltă după o pasă greşită a lui Varela, mingea ajunge pe stânga în unghi, la Enache, iar mijlocaşul înscrie, co-autor Tătăruşanu, portar care încă nu a învăţat regula cu ”colţul scurt-colţul portarului”.
Concluzie: Poate că mai puţine căderi teatrale l-ar fi convins pe Kovacs să dea fault, iar Steaua nu ar fi primit gol. Poate că dacă Piovaccari ar sta mai mult pe pi