Protestatarii din Bucureşti, al căror număr a crescut la aproximativ 1.000, au plecat de la Universitate, în marş, spre Piaţa Romană, şi intenţionează să ajungă ulterior în Piaţa Victoriei, la sediul Guvernului, traficul rutier pe bulevardul Magheru fiind blocat în prezent.
Manifestanţii sunt în majoritate tineri, însă printre ei se află şi copii, dar şi persoane de peste 40-50 de ani. Printre ei se află şi persoane care se declară revoluţionari, dar şi tineri care au scandat cântece din "repertoriul" galeriilor de fotbal.
Nemulţumirile lor sunt diverse, de la cele legate de clasa politică la cele de tip ecologist. Ei flutură steaguri tricolore şi afişează bannere cu mesaje ca "Adevărata Românie se află în stradă, nu la microfon" şi "Oligarhia distruge România".
Pe traseul protestatarilor se află numeroase dispozitive ale forţelor de ordine, inclusiv maşini ale Jandarmeriei.
Protestatarii s-au adunat, începând cu ora 17.30, atât în zona fântânii de la Universitate, cât şi pe trotuarul de la Teatrul Naţional.
În mijlocul lor a venit, cu un steag, şi liderul Partidului Noua Republică, Mihail Neamţu, care a fost însă apostrofat de câţiva manifestanţi şi obligat să iasă din mulţime.
În jurul orei 18.00, protestatarii au intrat pe carosabil, blocând circulaţia pe bulevardul Nicolae Bălcescu.
Înainte de a pleca în marş, manifestanţii au aprins lumânări în memoria victimelor Revoluţiei.
Protestatarii s-au mobilizat prin intermediul reţelelor de socializare, pe internet circulând şi un manifest denumit "Declaraţia de la Bucureşti. 21 decembrie 2013", în care se cere, printre altele, demisia Guvernului şi a şefului statului, "abrogarea" noilor modificări aduse Codului penal şi interzicerea mineritului pe bază de cianuri şi a fracturării hidraulice.
Printr-un alt anunţ, oamenii au fost chemaţi să aprindă o lumân