O echipă de specialişti din Marea Britanie au pus la punct combinaţia ideală de preparate pentru masa de Crăciun, care de pe o parte potolesc foamea şi bucură privirea, dar sunt şi foarte gustoase şi nu îngrasă. Nutriţioniştii au inclus în acest meniu curcan, castane, morcovi, varză, dar şi sos de merişoare, nidecum tradiţionalele sarmale din carne de porc de pe mesele românilor, fripturi grase, tot din carne de porc, bineînţeles, slănină sau cârnaţi scăldaţi în grăsime.
Meniul perfect de Crăciun, care conţine aportul ideal de calorii şi nutrienţi pentru o masă, a fost alcătuit de psihologul nutriţionist David Lewis şi de medicul Margaret Yufera-Leitch.
Meniul este următorul, conform Daily Mail:
150 de grame de friptură de curcan la cuptor
110 grame de piure de castane
100 de grame de sos (care se formează sub friptură, în timpul coacerii)
15 grame sos de merişoare
Un cârnăcior
80 de grame de cartofi la cuptor
155 de grame de varză de Bruxelles înăbuşită
160 de grame morcovi înăbuşiţi
150 de grame de varză roşie
Ca desert, specialiştii recomandă 28 de grame de budincă, o felie de plăcintă şi o clementină proaspătă.
Specialiştii britanici afirmă că proteinele şi aminoacizii din carnea de curcan, carbohidraţii din cartofi, vitaminele şi mineralele din legume, precum şi gustul dulce-acrişor al sosului de merişoare transformă prânzul de Crăciun într-o masă ideală şi echilibrată din toate punctele de vedere.
Aceştia recomandă consumul de fructe proaspete, care favorizează digestia, sporesc senzaţia de saţietate şi asigură energia organismului pe parcursul zilei.
O echipă de specialişti din Marea Britanie au pus la punct combinaţia ideală de preparate pentru masa de Crăciun, care de pe o parte potolesc foamea şi bucură privirea, dar sunt şi foarte gustoase şi nu îngrasă. Nutriţioniştii au inclu