Fiecare mireasma are secretul ei - daca e prea tare, te nauceste de cap, daca e prea discreta, se pierde in spatiu. Cum o temperezi si cum o potrivesti, citeste aici!
E o adevarata arta sa stii sa-ti parfumezi casa, sa combini atmosfera domestica cu o stare de bine care sa te faca sa uiti de viata trepidanta de zi cu zi. Lumanarele, saculete parfumate, esente si potpuriuri ofera solutii pentru toate gusturile. Fereste-te insa de pericolul de a-ti transforma locuinta intr-o drogherie si „cantareste” sursele odorizante cu mare atentie.
Cum alegi aromele pentru Craciun
Nu dai gres niciodata daca vei combina smirna cu rozmarin si busuioc. Daca amestecul ti se pare prea puternic, mai adauga apa. Pentru a crea o atmosfera calma si relaxanta in camera copiilor, esenta de lavanda, mandarina, portocala sau verbina este perfecta (picurata pe discuri demachiante, asezate in locuri cat mai ferite). De asemenea, combinatiile scortisoara-portocala sau lavanda-bergamot te vor detensiona intr-un mod discret. Senzatia de prospetime o poti obtine prin eucalipt si cuisoare.
Betisoarele parfumate de Craciun
Nu toata lumea suporta fumul pe care-l scot betisoarele parfumate. Pentru unii poate fi inecacios. Daca alegi aceasta varianta, asaza betisorul ori pe balcon, langa geamul comun cu camera, ori la fereastra bucatariei pe care o lasi usor deschisa, astfel incat sa aiba cum intra parfumul in casa. Contactul cu aerul curat si proaspat va face mult mai agreabila mireasma betisoarelor.
Arome de mere, lamaie, portocala si pomelo
Daca nu esti adepta surselor artificiale de parfum, mergi pe calea naturala si revigoreaza trucuri vechi, stiute de la bunica. In functie de fructele pe care le ai in casa (si care trebuie sa aiba coaja relativ groasa), procedeaza in felul urmator: curata fructul de coaja si pune-o pe ochiul de ara