Alexandru Dodiţă, Constantin Dumitru şi Angela Silion au câştigat, vineri, câte o jumătate de porc oferită de grupul de firme Premium Porc. Cei trei au fost câştigătorii concursului „Odă porcului“, care a avut loc în Piaţa Unirii în cadrul unui eveniment organizat de Premium Porc în colaborare cu autorităţile locale. A fost cea mai mare pomană a porcului organizată în ţară. Startul pregătirilor a fost dat dimineaţă, când carnea a început să fie prăjită în ceaunul de o mie de litri adus în Piaţa Unirii. Seara, zeci de vrânceni s-au aşezat la coadă pentru a lua o porţie din tochitura pregătită de cei mai buni bucătari din Focşani. Mâncarea a fost suficientă pentru toţi cei prezenţi, iar câteva oale cu tochitură au fost duse la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon“ pentru bolnavii internaţi aici.
Cea mai mare pomană a porcului din ţară a fost organizată vineri, în Piaţa Unirii din Focşani, de unul dintre cei mai mari crescători de animale din România. Compania Premium Porc a ales să organizeze un asemenea eveniment, chiar de Ignat, ziua tradiţională când românii sacrifică porcii pentru Sărbătoarea Crăciunului. Pomana porcului este o tochitură cu mămăliguţă fierbinte care, tradiţional, este stropită cu vin şi ţuică. De această dată, cei de la Premium Porc au oferit tochitura cu carne de la animalele crescute la fermele din Slobozia Ciorăşti dar şi mămăliguţă cu fasole, pentru cei care au ţinut post.
Vineri dimineaţă, carnea a început să fie prăjită în ceaunul de o mie de litri adus în Piaţa Unirii. Ceaunul imens a fost făurit manual de meşterul Tortică. Meşteri bucătari au fost de la cele mai bune restaurante focşănene, în frunte cu bucătarul de la Top Chef, Mihai Neacşu. Conform tradiţiei, nu putea lipsi pârlirea porcului. Chiar dacă tradiţional se folosesc paiele, bucătarii au