Educatoarea Mioara Stoica a primit Trofeul “Domnul Trandafir”, pentru cei 32 de ani în care a lucrat cu drag în grădiniţa din Sagna.
La Sărbătoarea şcolii nemţene din acest an, au primit recunoaştere din partea comunităţii şi acei dascăli, nu puţini la număr, care nu apar niciodată pe lista premianţilor la olimpiadele şcolare, care nu au funcţii de conducere, care nu iau decizii care să schimbe soarta şcolii sau care au predat toată viaţa într-un sat izolat de lume, dar care şi-au pus amprenta asupra formării a generaţii şi generaţii de elevi. Nominalizările pentru această secţiune, fericit intitulată “Domnul Trandafir”, s-au făcut mai mult cu inima şi cu sufletul, pentru că dragostea pentru elev şi dăruirea nu se consemnează în adeverinţe şi nu sunt cuantificate în puncte şi în dosare. Sunt certificate, însă, de dragostea cu care elevii lor se întorc mereu la şcoală, pentru a-şi împărtăşi bucuriile şi necazurile cu “Doamna”. Vă prezentăm, în continuare, cei cinci dascăli romaşcani care au fost premiaţi la prima ediţie a “Sărbătorii şcolii nemţene” la categoria “Domnul Trandafir”.
Stoica a fost dintotdeauna educatoare la grădiniţa din Sagna. În cei 32 de ani de meserie, poate spune că i-au trecut prin mână aproape toţi copiii satului şi aşteaptă, acum, să vină la grădiniţă copiii copiilor pe care i-a avut în primi ani. Pe toţi i-a primit cu dragoste, i-a ajutat să descopere lumea de dincolo de casa părinţilor. La grădiniţa din Sagna există o cameră specială, plină de cutii ticsite cu costume de serbare. Ar putea îmbrăca toţi copiii satului în toate personajele posibile care îşi fac apariţia la spectacolele de copii şi la carnavaluri, toate având amprenta educatoarei Mioara Stoica. Designerul şi sponsorul a fost întotdeauna educatoarea, chiar dacă manopera aparţine unei croitorese profesioniste. ”Atunci când am fost anunţată că am fost nominalizată la