Unul dintre cele mai noi, dar şi promiţătoare bloguri culinare, www.skiptomylou.ro, vă propune o reţetă specială de biscuiţi pentru Crăciun. Ingrediente pentru 12 porţii: 250 g făină, 50 g zahăr brun, 25 g unt, 1 ou, o jumătate de linguriţă praf de copt, o jumătate de linguriţă bicarbonat, o jumătate de linguriţă ghimbir măcinat, o jumătate de linguriţă scorţişoară măcinată, o jumătate de linguriţă amestec five spices, sare.
Într-o crăticioară, topiţi untul împreună cu 25 g zahăr şi amestecaţi până se dizolvă. Cerneţi făina şi adăugaţi praful de copt, bicarbonatul de sodiu, condimentele măcinate, sarea şi omogenizaţi. Într-un bol, amestecaţi oul cu zahărul rămas până se formează o spumă. Peste făină, turnaţi untul topit şi spuma de ou treptat, amestecând uşor să nu se formeze cocoloaşe. După ce aţi format aluatul, trebuie să îl puneţi la răcit. Pentru a face treaba mai uşoară, eu l-am împărţit în patru şi l-am acoperit individual cu folie alimentară. Lăsaţi la rece o oră. Pe o masă sau suprafaţă curată, pudraţi puţină făină şi, pe rând, rulaţi aluatul până ajunge la grosimea de 0,4-0,5 cm. Decupaţi cu formele preferate şi coaceţi la 200 grade Celsius timp de 9-11 minute. (Depinde de grosimea biscuiţilor cât de repede se coc) După ce aţi scos biscuiţii şi i-aţi lăsat să se răcească, puteţi să îi serviţi pudraţi cu zahăr sau unşi cu gem. Eu am ales să îi ung cu gem de caise şi de căpşuni. Poftă mare şi Sărbători fericite! Unul dintre cele mai noi, dar şi promiţătoare bloguri culinare, www.skiptomylou.ro, vă propune o reţetă specială de biscuiţi pentru Crăciun. Ingrediente pentru 12 porţii: 250 g făină, 50 g zahăr brun, 25 g unt, 1 ou, o jumătate de linguriţă praf de copt, o jumătate de linguriţă bicarbonat, o jumătate de linguriţă ghimbir măcinat, o jumătate de linguriţă scorţişoară măcinată, o jumătate de linguriţă amestec five spices, sare.
În