Primarul din comuna gălăţeană Scânteieşti a închis sediul administraţiei din localitate şi a deschis un punct de lucru în satul unde locuieşte familia sa.
Edilul din comuna gălăţeană Scânteieşti, Gheorghe Bute (PSD), şi-a propus să nu mai facă, zilnic, cinci km până la primărie şi a decis să mute administraţia într-un alt sat, Fântânele, acolo unde locuieşte familia sa. Hotărârea "primului gospodar" i-a enervat pe localnicii din Scânteieşti, care au reclamat abuzul, fără a li se face dreptate. Sătenii au asistat, din 2011, la mutarea birourilor şi a actelor în satul vecin, arondat aceleiaşi comune. Deşi şi audienţele se ţineau în Fântânele, ei erau mereu asiguraţi că nu vor rămâne fără primărie.
"Comuna a devenit proprietatea edilului. Primăria înseamnă doar o clădire închisă mereu. Eu pot plăti aici doar taxele, pentru restul - trebuie să merg la Fântânele ", se plânge Iulian Ilie, chiar fostul viceprimar al lui Bute, schimbat din funcţie după ce a reclamat abuzurile.
Primarul îşi motivează decizia prin faptul că sunt mai mulţi locuitori în satul Fântânele (1.500), decât în comuna Scânteieşti (900). "Am deschis un punct de lucru în sat pentru că acolo sunt mai mulţi locuitori", ne-a declarat Gheorghe Bute. Ilie replică şi spune că decizia de deschidere a punctului de lucru a fost anulată de Prefectură pentru că era ilegală.
Bute, şeful comunelor
Alesul PSD din Scânteieşti este şi secretar general al Asociaţiei Comunelor din România. Bute a fost condamnat, în 2007, la un an şi şapte luni de închisoare cu suspendare pentru înşelăciune şi fals, după ce a folosit datele de identitate ale beneficiarilor "Legii venitului minim garantat" pentru propria firmă, în vederea primirii unor ajutoare de la stat.
Acest articol este proprietatea Evenimentului zilei şi este protejat de Legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parţială