Răzvan Giurcăneanu, 49 de ani, a hotărât în iarna lui 2012, forţat de contextul economic dificil al industriei de publicitate în care lucra deja de câţiva ani, să îşi deschidă propriul business. Astfel, el a decis să „repună pe picioare“ afacerea de familie înfiinţată chiar de bunicul său în urmă cu aproape 80 de ani „ o ciocolaterie artizanală unde bomboanele de ciocolată să fie produse manual.
În prezent, mica ciocolaterie Bunicul Jean îşi desfăşoară activitatea într-un spaţiu de doi pe trei metri pătraţi de pe strada Covaci din centrul Capitalei, unde antreprenorul produce săptămânal între 500 şi 1.000 de bomboane de ciocolată.
„Am vrut să fac ceva complet nou pentru piaţa din România şi ceva la care să mă pricep. Există multe locuri din care poţi cumpăra ciocolată bună, dar nu făcută artizanal de un singur om într-un spaţiu minuscul şi fără maşinării. Am lucrat cu bunicul meu încă de mic şi tot ce ştiu am învăţat de la el. Este felul meu de a-i continua meşteşugul şi nu mă gândesc la a face o avere din această afacere. Dacă am bani să îmi trimit fiica la şcoală în Franţa şi să îmi acopăr cheltuielile zilnice sunt fericit“, spune Răzvan Giurcăneanu, care a fost şi profesor de-a lungul carierei.
În prezent, el produce cinci tipuri de bomboane de ciocolată cu aromă de portocale, nuci, vodcă, rozmarin şi vişine, însă la cererea clienţilor a produs şi bomboane cu aromă de whisky şi tabac sau de lichior de trandafir, pe care le vinde cu 1 leu bucata.
Citiţi mai multe detalii aici
Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.12.2013
ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de acti