Alte proteste au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute în Bucureşti. S-a scandat împotriva Guvernului, circulaţia a fost blocată pe anumite artere şi au existat şicanări cu forţele de ordine.
Mobilizarea protestatarilor s-a făcut, ca de obicei, pe reţelele de socializare, pe internet circulând şi un manifest denumit „Declaraţia de la Bucureşti. 21 decembrie 2013”, în care se cerea, printre altele, demisia Guvernului şi a şefului statului, „abrogarea” noilor modificări aduse Codului Penal şi interzicerea mineritului pe bază de cianuri şi a fracturării hidraulice.
Start la Universitate
La ora 17.30, sute de protestatari s-au adunat, sâmbătă, în Piaţa Universităţii din Bucureşti. Protestatarii s-au adunat, cu steaguri tricolore, atât în zona fântânii de la Universitate, cât şi pe trotuarul de la Teatrul Naţional. Numărul celor aflaţi în stradă a crescut în mod constant, ajungând la 2.000-3.000 după unele surse. După o oră, protestatarii au plecat de la Universitate, în marş, spre Piaţa Romană şi au ajuns în Piaţa Victoriei, la sediul Guvernului. În acest context, traficul rutier pe Bulevardul Magheru a fost blocat. Ulterior, alte artere precum Lascăr Catargiu sau Bălcescu, dar şi Calea Victoriei au fost oprite circulaţiei. Nemulţumirile exprimate de protestatari au fost diverse, de la cele legate de clasa politică la cele de tip ecologist. Pe bannere au fost afişate mesaje precum „Adevărata Românie se află în stradă, nu la microfon” şi „Oligarhia distruge România”. Au existat şi câteva incidente. Un manifestant dintre cei ajunşi sâmbătă seară în Piaţa Revoluţiei, cunoscut ca participant la majoritatea protestelor din Bucureşti, s-a urcat pe o maşină a Jandarmeriei, de unde a coborât după câteva minute, după ce a fost convins de un negociator. Un alt moment neplăcut a avut loc atunci când în mijlocul protestatarilor a apărut, cu un steag, şi lideru