A fost realizat un cod etic şi s-au înfiinţat comisii, iar acum se pregăteşte o viitoare fundaţie. Din asociere a ieşit administratorul parcurilor industriale ale judeţului.
FOTO INAUGURARE LUCRĂRI LOMB
EXPL Primăria pune la bătaie 200 de hectare pentru orăşelul informaticienilor
Clusterul Cluj IT, înfiinţat în toamna anului trecut, a primit noi membri, dar a şi pierdut dintre partenerii oficiali. Tetarom, compania care administrează parcurile industriale ale judeţului, a plecat, au anunţat reprezentanţii clusterului.
Chiar în aceste condiţii, oficialii clusterului susţin că este un proiect care funcţionează şi se dezvoltă. „Despre Cluj Innovation City - CIC (proiectul miniorăşelului lansat de cluster, n. red.) se discută ca despre un proiect strategic. Asta dovedeşte că există colaborare şi că parteneriatul public-privat e unul care chiar funcţionează. Există un cod etic, funcţionează comisii, există una de brand, una de e-health", a menţionat Ioana Şuta, una dintre persoanele implicate în cluster.Totuşi, proiectul orăşelului inovării nu are încă un teren oficial desemnat şi nici surse pentru finanţare făcute publice.
Acesta ar avea nevoie de câteva sute de hectare, iar zona vehiculată ca viitoare gazdă este Lombul. "Există commitmentul primăriei de a aloca 200 ha în zona Dealului Lomb", a menţionat Stelian Brad, prorector al Universităţii Tehnice, partener în proiect. Deocamdată nu există însă niciun act oficial în acest sens. În prima jumătate a anului viitor ar trebui să fie finalizat studiul de fezabilitate, spun reprezentanţii Cluj IT, iar potenţialele surse de finanţare sunt diverse, de la fonduri europene la parteneri din mediul public sau privat.
Master-planul realizat pentru CIC prevede mai multe zone de activitate: ancora dezvoltării este informatica, dar se doreşte prezenţa altor domenii conexe, proiectul are o componen