Budinca trebuie să fie servită în mod tradiţional în fiecare an, la masa de Crăciun şi faptul că se păstrează foarte bine chiar şi timp de trei zile la frigider este încurajator pentru oricine îşi doreşte să servească şi acest fel la masă.
Ingrediente:
2 căni stafide aurii mărunţite
2/3 cană curmale mărunţite (fără sâmbure)
1 cană smochine uscate mărunţite
1 cană agrişe sau coacăze
1/2 cană brandy
200g unt
1 cană zahăr brun
coaja rasă de la o lămâie
coaja rasă de la o portocală
4 ouă bătute bine
1 cană migdale mărunţite
3/4 cană făină albă
1 linguriţă scorţişoară
1 linguriţă nucşoară
1 linguriţă ghimbir
1 linguriţă ienibahar
1 1/2 cană pâine firimituri
Mod de preparare:
Poftă bună!
Budinca trebuie să fie servită în mod tradiţional în fiecare an, la masa de Crăciun şi faptul că se păstrează foarte bine chiar şi timp de trei zile la frigider este încurajator pentru oricine îşi doreşte să servească şi acest fel la masă.
Ingrediente:
2 căni stafide aurii mărunţite
2/3 cană curmale mărunţite (fără sâmbure)
1 cană smochine uscate mărunţite
1 cană agrişe sau coacăze
1/2 cană brandy
200g unt
1 cană zahăr brun
coaja rasă de la o lămâie
coaja rasă de la o portocală
4 ouă bătute bine
1 cană migdale mărunţite
3/4 cană făină albă
1 linguriţă scorţişoară
1 linguriţă nucşoară
1 linguriţă ghimbir
1 linguriţă ienibahar
1 1/2 cană pâine firimituri
Mod de preparare:
Poftă bună!