Pentru a avea un Crăciun liniştit, pompierii recomandă sălăjenilor respectarea unor reguli simple în momentul împodobirii bradului de Crăciun.
Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj spun că pentru evitarea oricăror incidente trebuie să fixaţi bradul în condiţii de siguranţă, pentru evitarea răsturnării accidentale. De asemenea, specialiştii recomandă să nu amplasaţi bradul în apropierea mijloacelor de încălzire în funcţiune (sobă, reşou, radiator sau aragaz) şi să evitaţi ornarea bradului cu lumânări sau artificii şi mai ales aprinderea acestora. Dacă totuşi folosiţi lumânări, amplasaţi-le vertical, cât mai departe de trunchi şi crengi. Mare atenţie recomandă pompierii şi la artificii, pocnitori şi petarde, deoarece în contact cu materiale combustibile pot provoca aprinderea acestora. Părinţii sunt sfătuiţi de asemenea să nu lase la îndemâna copiilor chibrituri, brichete ori alte surse de foc şi nu-i lase pe cei mici să folosească artificii, pocnitori sau petarde. Lt. Lucian Jacodi, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj, a declarat că un brad împodobit cu accesorii tradiţionale poate fi cuprins de flăcări în mai puţin de un minut. Aşa că, dacă sunteţi puşi în faţa unui astfel de incident, pompierii vă recomandă să acoperiţi bradul cât mai repede cu o pătură umedă.
Pentru a avea un Crăciun liniştit, pompierii recomandă sălăjenilor respectarea unor reguli simple în momentul împodobirii bradului de Crăciun.
Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj spun că pentru evitarea oricăror incidente trebuie să fixaţi bradul în condiţii de siguranţă, pentru evitarea răsturnării accidentale. De asemenea, specialiştii recomandă să nu amplasaţi bradul în apropierea mijloacelor de încălzir