Au trecut 24 de ani de la revoluția din 1989 care a dus la sfârșitul regimului comunist din România și la căderea lui Nicolae Ceaușescu.
Momentul a fost marcat sâmbătă atât în Capitală, cât și alte orașe importante din țară prin organizarea mai multor evenimente anunțate de altfel de Ministerul Apărării Naţionale.
Duminică, începând cu ora 9,00, au loc alte ceremonii.
La Monumentul pentru cinstirea Eroilor Revoluţiei, Piaţa Revoluţiei, Radiodifuziunea Română, Televiziunea Română, dar şi la Monumentul eroilor căzuţi la Revoluţie, Bdul Timişoara.
În memoria celor care au murit atunci pentru libertate au fost ținute sâmbătă ceremonii religioase, dar și militare, la Piața Universității fiind oficiată o slujbă religioasă de pomenire a eroilor martiri și apoi depuse coroane de flori la troița din mijlocul Pieței. Circulaţia a fost temporar restricţionată pe bulevardul Nicolae Bălcescu, sensul spre Piaţa Romană, în jurul orei 12.30. La eveniment au participat militari din Regimentul 30 Gardă "Mihai Viteazul" şi aproximativ 100 de persoane, între care şi un grup de revoluţionari.
Comemorări au avut loc și la Cimitirul Eroii Revoluției, care au început încă de dimineață, militarii depunând, de asemenea, coroane de flori. S-a intonat imnul României și a avut loc o slujbă de pomenire a eroilor.
Au mai fost depuse coroane și din partea Președinției, a Senatului, Guvernului, dar și a revoluționarilor.
Prezenți la evenimente, revoluționarii și-au exprimat dezamăgirea afirmând că nimic nu s-a schimbat după 24 de ani și cerând "lustrarea clasei politice instalate după '89".
Mitingul organizat la Bucureşti pe 21 decembrie 1989 avea să se întoarcă împotriva dictatorului, care spera într-o atitudine favorabilă, de susține a sa, împotriva evenimentelor de la Timișoara, scânteia revoluției.
În Timișoara, pe 16 decembrie, ca răspuns la înc