Puţini sunt cei care cunosc faptul că adevăratul oraş al Revoluţiei din 1989 este Slobozia, în niciun caz Timişoara. Cu câteva zile înainte de execuţia de la Târgovişte a dictatorului Nicolae Ceauşescu, o legendă urbană împânzea oraşul. Potrivit celor care au răspândit-o, Ceauşescu era ascuns în celebrul local comunist Privighetoarea şi încerca să facă planuri pentru a asedia întreaga ţară.
Prietenie secretă
Popasul „Privighetoarea“ de la Slobozia era în anii comunismului cel mai vizitat şi apreciat local din ţară. Amplasat pe şoseaua care duce către mare, „Privighetoarea“ avea vad. Aici se mâncau cei mai buni mititei şi cele mai bune cirobe de burtă.
Evident, localul a atras ca un magnet şi protipendata bucureşteană din acei ani. Artişti precum Jean Constantin sau Benone Sinulescu au trecut, în drumul lor spre Constanţa, pe la „Privighetoarea“.
Cu toate acestea, cel mai fidel client al „highlife“-ului comunist, pe care localul îl primea cu braţele deschise, era dictatorul Nicolae Ceauşescu.
Între el şi Iulian Oprea, patronul localului, s-a legat o prietenie foarte strânsă. Foarte multe dintre petrecerile private ale lui Nicu Ceauşescu, fiul dictatorului, erau organizate la localul din Slobozia.
„Totul se desfăşura sub o discreţie totală. Venea cu întreg staful şi chefuiau până în zori. Nicu Ceauşescu avea un sperau special amenajat doar pentru el unde venea şi îşi făcea de cap“, adaugă jurnalistul George Stoian.
Conspiraţie nedovedită
Se spune că în preajma evenimentelor din decembrie 1989, dictatorul este ascuns în secret în local împreună cu o bandă de terorişti, iar scopul lor este acela de a asedia oraşul.
Imediat, o forţă contraofensivă a fost pregătită să ia cu asalt întreg restaurantul şi îi ucidă pe terorişti împreună cu şeful Iulian Oprea. Di