Materialul genetic cu care ne naştem influenţează preferinţele noastre politice, susţin cercetătorii Universităţii din Nebraska-Lincoln.
Specialiştii americani sunt convinşi că ADN-ul fiecărei persoane poate să influenţeze într-o mare măsură decizia acesteia din cabina de vot.
Rezultatele studiului condus de cercetătorul Kevin Smith arată că „reţeaua” de molecule organice a omului dictează în proporţie de 56% opinia politică a acestuia. Restul de până la 100% este rezultatul experienţei individuale, alături de educaţie şi influenţă socială, relatează „Daily Mail“.
„Oamenii cred că preferinţele din zona politică sau atitudinile faţă de un partid se trag din influenţa exercitată de cei din jur. Teoria noastră arată că şi biologia are un cuvânt important de spus“, explică doctorul Smith.
Pentru a verifica aceste ipoteze, echipa americană de cercetători a realizat un experiment cu 682 de perechi de fraţi gemeni, de vârstă mijlocie, care se aflau într-un registru de evidenţă al unui centru din Minnesota. Jumătate dintre aceştia erau monozigoţi, adică împărtăşeau acelaşi material genetic. Ceilalţi aveau ADN-uri diferite.
Pe durata experimentului, gemenii au fost intervievaţi şi rugaţi să-şi exprime atitudinea faţă de o serie de probleme politice, dar şi faţă de casătoriile între homosexuali şi egalitatea între sexe. Rezultatele au arătat că gemenii monozigoţi au împărtăşit opinii similare în comparaţie cu celălalt grup de control, format din perechi de fraţi cu ADN-uri distincte.
Mai mult, concluziile cercetării au arătat că preferinţele politice extreme sunt moştenite din familie într-o măsură de 48%, în timp ce opiniile egalitare sunt rezultatul influenţei ADN-ul de 50%.
Citeşte şi:
Ce este fumatul la mâna a treia şi cum afectează ADN-ul
Succesul unui mariaj poate depinde de ADN-ul partenerilor