Procesul a fost amânat pentru 24 ianuarie. Judecătorul cauzei a sugerat părţilor să găsească o soluţie amiabilă pentru aplanarea conflictului.
Conflictul dintre actuala conducere a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din Roman şi grupul care a dorit să vină în fruntea instituţiei pare să se stingă, după cinci luni de tensiune. Procesul din 13 decembrie a fost amânat pentru data de 24 ianuarie, dar judecătorul a cerut părţilor să încheie pace. “Instanţa ne-a cerut să mai aducem câteva documente la dosar. În plus, judecătorul a sugerat să stingem acest conflict, în aşa fel încât în conducerea CARP să existe oameni din ambele tabere”, a declarat inginer Vasile Dumbravă, membru în Consiliul Director din cadrul CARP Roman.
Partea adversă lasă garda jos şi spune că instanţa are dreptate. “Judecătorul insistă să se facă pace şi cred că are dreptate. Nimănui nu-i foloseşte acest conflict. Data de 24 de ianuarie, următorul termen al cauzei, ar putea aduce linişte în cadrul CARP”, spune profesorul Vasile Leoreanu.
În cele cinci luni de conflict, în care miza a fost funcţia de preşedinte al CARP, au fost nouă procese pe rol, s-au făcut 34 de excluderi din rândurile CARP, ajungându-se chiar la blocarea, pentru o perioadă scurtă de timp, a conturilor instituţiei. Dorinţa grupului răzvrătit a fost atât de mare încât a confecţionat ştampile în fals cu CARP Roman 1, declarându-se ca noua conducere a CARP Roman. Mai mult, grupul reprezentat de Constantin Tărâţă şi Vasile Leoreanu a depus specimen unic de semnătură şi a luat cu asalt CARP Roman la sfârşitul lunii noiembrie, pentru a se instala pe fotoliul de preşedinte.
Situaţia din CARP i-a descurajat pe unii dintre membrii CARP, care nu şi-au mai văzut economiile în siguranţă. 21 dintre aceştia, proaspăt înscrişi în CARP sau cu vechime de 22 de ani, şi-au retras fondurile din instituţie. Cu