"Sînt aici pentru a cîştiga" a lui Chris McCormack este o carte despre energiile - bune sau rele - puse într-un sport epuizant care începe să prindă şi în România
"Sînt aici pentru a cîştiga" a lui Chris McCormack este o carte care se adresează celor care vor să vadă puţin mai departe de cotidianul obişnuit al competiţiilor sportive din ziua de azi. Cartea este pentru cei care vor să se lase surprinşi, uimiţi şi ridicaţi de pe canapea, pentru că sportul despre care vorbeşte este unul al pasiunii, al minţii şi al îndrăznelii. Este vorba de frumuseţea unei discipline de o nobleţe pe care spiritul sportului modern a uitat-o aproape cu desăvîrşire. De data aceasta, triatlonul este cel care pune în scenă lupta dintre distanţe, muşchi şi ambiţie, însă, în fond, e vorba de dorinţa omului de a-şi cunoaşte şi depăşi propriile limite.
Cine este australianul Chris McCormack? Un tip arogant, încăpăţînat, orgolios, ba chiar lipsit de fair-play uneori. La finalul cărţii, cititorul are şanse bune să nu devină un fan înfocat al omului Chris McCormack, însă va înţelege, cu siguranţă, motivaţiile sportivului şi strategiile sale strălucite.
Mecca şi Macca
Mecca triatloniştilor, adică a celor care înfruntă cele trei probe, înot, ciclism şi alergare, este Ironman-ul de la Kona, din Hawaii. Iar Macca, porecla australianului Chris McCormack, e un nume greu în această competiţie. În cartea scrisă cu ajutorul lui Tim Vandehey, "Sînt aici pentru a cîştiga", Macca îşi spune povestea într-un mod aspru şi încrîncenat.
Nici nu prea avea cum să o facă altfel, pentru că e vorba de un om care trăieşte pentru această cursă, una care nu face concesii nimănui. Doar să termini cei 226 de km, adică 3,86 km de înot, 180,25 km pe bicicletă şi un maraton, 42,195 km, este o performanţă. Dar să şi cîştigi proba e o onoare de care doar extrem de puţini m