Viaţa lui Mehrzad Moghazehi, unul dintre concurenţii ajunşi în semifinala primei ediţii MasterChef, s-a schimbat radical după show-ul culinar, urmând acelaşi traseu neobişnuit pe care l-a avut întreaga sa poveste personală. Iranianul şi-a deschis un restaurant cu spefic persan la Ploieşti, singurul de acest fel dintr-un mall din România
La 33 de ani, Mehrzad Moghazehi poate spune că sunt puţine lucrurile pe care nu le-a făcut în viaţă. Întreaga sa poveste este presărată cu multă încercări, dar şi mai multă ambiţie, de a reuşi într-o ţară în care nu s-a născut, dar pe care o iubeşte poate mai mult decât unii nativi.
S-a născut la Teheran, în Iran, într-o familie de comercianţi şi aproape că s-a născut cu meseria în sânge. „Făceam comerţ încă de la şcoală când vindeam surprize de la gumă şi abţibilduri. Partea bună este că, atunci când am venit în România, în 1991, ştiam ceva despre această ţară: Hagi, Cămătaru şi Lăcătuş, singurii fotbalişti care apăreau pe surprize. În rest, nici măcar nu aveam idee dacă este în Europa sau pe alt continent“, povesteşte Mehrzad.
Deşi aveau o viaţă prosperă în ţara natală, părinţii lui Mehrzad au decis, pe când acesta avea doar 11 ani, să emigreze în Canada din cauza amplorii pe care o luase consumul de droguri în Iran, din dorinţa de a-i proteja pe cei patru copii, încă mici, de această tentaţie. Nu au obţinut vizele, astfel că s-au stabilit în România, iar familia sa a deschis un magazin angro în Ploieşti.
Nevoit să se adapteze unei alte civilizaţii, Mehrzad a fost nevoit să facă faţă şi unui deces timpuriu al tatălui şi, ulterior, falimentul magazinului familiei. În ciuda greutăţilor, a urmat cursurile Liceului Iranian din Bucureşti, apoi Facultatea de Construcţii, si-a deschis mai multe afaceri, a lucrat în diverse domenii şi a încercat să nu se dea bătut, oricât de mult a fost încercat de mediul de afaceri.