Este austriac, a venit sa joace teatru la Sibiu, si n-a mai plecat, ramanand la sectia germana a Teatrului National "Radu Stanca'. Intr-un interviu acordat cotidianului austriac Salzburger Nachrichten, Wolfgang Kandler isi marturiseste impresiile despre Romania si viata de la noi.
"Inca din copilarie m-am infectat cu virusul teatrului si am facut tot posibilul sa ajung actor. Am urmat cursurile de specialitate la Viena, iar de trei ani sunt la departamentul in limba germana al Teatrului din Sibiu. Pasiunea mea este sa distrez oamenii, dar asta nu inseamna sa ii faci mereu sa rada. Mi-am construit cariera din hobby-ul de a spune povesti. Am fost invitat, intamplator, sa joc un rol la teatrul din Sibiu. Oamenii au fost atat de multumiti de mine, incat mi-au oferit un contract imediat dupa terminarea spectacolului. Au trecut trei ani de atunci si inca sunt la Sibiu', spune Kandler.
Actorul, in varsta de 30 de ani, considera ca romanii petrec prea putin timp reflectand. "Viata mea la Sibiu se axeaza pe cariera in teatru. Zilnic exersez intre opt si doisprezece ore. Alte doua ore ma duc la sala, o ora mananc si vreo trei ore ma pregatesc pentru repetitii. In rest dorm. Chiar daca atat Romania cat si Austria fac parte din Uniunea Europeana, diferentele intre romani si austrieci sunt usor de sesizat. Romania este o tara profund divizata. Pe de-o parte se afla generatia veche, captiva unei mentalitati si unei structuri sociale invechite. Din pacate, acestia sunt oamenii care au cea mai mare influenta asupra vietii si politicii din Romania. De cealalta parte sta generatia tanara, care tanjeste dupa orice este nou, care are curajul de a progresa si de a prelua initiativa. Este o generatie dispusa sa isi asume responsabilitatea. Spre deosebire de Austria, in Romania oamenii reflecteaza mult mai putin. [...] Sunt intrebari trecute cu vederea. Romanii actioneaza pu