La mijlocul anilor '70, din Harvard avea să iasă Bill Gates, omul care a schimbat, alături de Steve Jobs, lumea calculatoarelor. Acea perioadă, când încă era student, a lăsat în istorie cele mai bune lecţii de viaţă pentru orice om care vrea să aibă succes: muncă, determinare şi educaţie.
În iarna lui 1974, Paul Allen, cofondator Microsoft, îi prezenta lui Bill Gates computerul Altair creat de compania MITS. Creatorii aveau doar computerul, dar nu şi mijloacele software pentru a-l folosi. Aici observă Gates ocazia de a face ceva marcant. „Când mi-a arătat Paul acea revistă [Popular Electronics], nu exista ceea ce se numeşte acum industria software. Am văzut o oportunitate de a crea una. Şi aşa am făcut. Este cea mai importantă idee pe care am avut-o vreodată“, îşi aminteşte Bill Gates, citat de FastCompany.
Acesta a fost primul pas pe care cei doi l-au făcut în industria software, apoi a urmat munca propriu-zisă. Gates era aproape ca un computer în acest sens, programa zeci de ore la rând şi uneori adormea pe tastatură. „Era în mijlocul unei linii de cod când începea să se aplece în faţă până când nasul său atingea tastatura. Se trezea după o oră sau două, îşi deschidea ochii, se uita la ecran, clipea de două ori şi relua munca de-acolo de unde o lăsase, o remarcabilă capacitate de concentrare“, a descris Paul Allen acele vremuri.
Bill Gates a mizat enorm pe proiectul început într-o cameră de cămin şi a avut succes, dar nu înainte de a admite că are şi el o limită. Într-o seară, el şi colegii săi luau cina la Currier House şi discutau despre problemele cu programarea în virgulă mobilă. Termenul acesta se referă la faptul că virgula care separă partea întreagă de cea fracţionară se poate deplasa, adică poate fi plasată oriunde relativ la cifrele semnificative ale numărului.
Monte Davidoff era lângă ei, a auzit discuţia şi s-a recomandat lui Bi