Aperitivul cu somon afumat şi cremă de brânză arată foarte apetisant şi este un preparat elevat, foarte uşor de preparat şi care sigur va fi pe chiar şi pe gustul unor invitaţi pretenţioşi. În plus, pentru că somonul nu este tocmai un aliment specific mesei de Crăciun, cu siguranţa va fi o alternativă elegantă pentru cei care vor să-şi desfete papilele gustative şi cu altceva în zi de sărbătoare.
Este recomandat ca aperitivul să fie pregătit de dimineaţa, că să apuce să se răcească până când va fi servit la masă.
Ingrediente:
500 g telemea
100 g smântână
1/4 legătură pătrunjel
10 fire chives
6-7 buc file somon afumat
Mod de preparare
Formaţi, prin suprapunere, din bucăţi subţiri de somon afumat, o foaie dreptunghiulară. Cu aceasta veţi îmbrăca în intregime crema brănză, astfel încât atunci când se va tăia va arăta incredibil.
Puneţi brânză într-un bol şi o fărâmaţi. Turnaţi smântână puţin câte puţin, adăugaţi pătrunjelul şi firele de chives, tocate fin, şi amestecaţi. Pentru o compoziţie mai cremoasa, folosiţi ustensilă pentru piure de cartofi. Presaţi uşor brânză şi amestecaţi apoi până ce obţineţi o crema consistentă şi densă, care să nu curgă din interiorul fileurilor de somon afumat.
Înainte să aşezaţi somonul în formă dreptunghiulară, îmbrăcaţi interiorul formei cu folie alimentară transparenţă, acoperind toată baza dar şi pereţii formei. Puneţi somonul peste folia alimentară, inclusiv pe laterale. Adăugaţi crema de brânză şi acoperiţi-o cu alte bucăţi de somon.
Acoperiţi mai întâi cu somonul pe care l-aţi pus pe lateral şi apoi acoperiţi şi porţiunile libere. Acoperiţi cu folia transparenţă şi puneţi la rece. Înainte de servire scoateţi aperitivul din formă, îl desfaceti din folia alimentară şi îl aşezaţi pe platou.