Un fel de mâncare care combină două ingrediente iubite de români.
Pentru realizarea a patru porţii de friptură de porc cu salată de cartofi este nevoie de următoarele:
600 g cartofi, tăiaţi în cubuleţe 2 fire de ceapă verde, tăiate pe diagonală100 g rosii semi-uscate 2 linguriţe de ulei de măsline85 g măsline verzi, tăiate rondele60 g spanac proaspat8 cotlete de porc, de dimensiuni mici
Sosul care va însoţi felul de mâncare va fi compus dintr-o linguriţă de miere, o lingură de muştar şi una de zeamă de lămâie, un căţel de usturoi tăiat fin şi o lingură de iaurt.
Totul va fi gata în doar 15 minute.
Cartofii trebuie aşezaţi pe un singur rând într-un vas termorezistent, iar după ce sunt puşi pe foc, se adaugă o lingură cu apă. După ce cartofii s-au înmuiat (7-9 minute), se scurg de apă. Se adaugă apoi ceapa verde, roşiile uscate şi uleiul de măsline şi se amestecă uşor.
Cartofii sunt puşi apoi la copt, timp de câteva minute, până când prind o culoare aurie. Sunt apoi aşezaţi într-un bol alături de măslinele verzi şi de spanacul proaspăt.
Carnea de porc trebuie unsă cu ulei de măsline şi condimentată cu sare şi piper. Cotletele se aşează pe grătar, unde vor sta câteva minute, până se pătrund bine.
Pentru sos, amestecaţi toate ingredientele plus două linguri de apă fiartă, sare şi piper. Rezultatul se adaugă peste salata de cartofi.
Acum serviţi. Poftă bună!