Dintre autorii autohtoni, românii au citit în 2013 volumele lui Andrei Pleşu, Neagu Djuvara, Lucian Boia ori Radu Beligan, dar şi pe Tudor Chirilă, solistul trupei Vama intrat în top cu cartea ”Exerciţii de echilibru”. Iar din literatura universală au ales volume de J.D. Salinger, Alice Munro şi Guillaume Musso.
La editura POLIROM, topul celor mai vândute cinci cărţi ale anului este condus de volumul „Exerciţii de echilibru”, de Tudor Chirilă. Pe următoarele poziţii se află „De veghe în lanul de secară”, de J.D. Salinger, şi „Supuse sau rebele. Două versiuni ale feminităţii”, de Aurora Liiceanu. Top 5 este completat de „Viaţa lui Pi”, de Yann Martel, şi „Cel care mă aşteaptă”, de Parinoush Saniee.
Cartea solistului formaţiei Vama se află pe locul întâi şi când vine vorba de cele mai vândute titluri ale autorilor români în anul 2013. Mai jos în top se găsesc volumele „Supuse sau rebele. Două versiuni ale feminităţii”, de Aurora Liiceanu; „Sunt o babă comunistă”, de Dan Lungu, „Jurnalul fericirii”, de N. Steinhardt şi „Toate bufniţele”, de Filip Florian.
În ceea ce priveşte autorii străini, cei mai mulţi cititorii şi-au îndreptat atenţia către celebrul roman al lui J.D. Salinger: „De veghe în lanul de secară”. Pe locul al doilea în topul celor mai vândute cinci cărţi semnate de autori străini se află „Viaţa lui Pi”, de Yann Martel; „Cel care mă aşteaptă”, de Parinoush Saniee; „Marele Gatsby”, de F.S. Fitzgerald, şi „Lolita”, de Vladimir Nabokov.
Potrivit informaţiilor furnizate pentru gândul,editura încheie anul cu o cifră de afaceri de aproximativ 21 milioane de lei, cu 15% mai mult decât în 2012. „Nu am mizat pe o creştere semnificativă a ratei profitului, deoarece politica de marketing a editurii s-a bazat pe o mai bună valorificare a portofoliului existent, fără să neglijeze însă şi noile apariţii”, a precizat Claudia Fitcoschi, Direct