REŢETE DE CRĂCIUN. Carnea de porc este ingredientul vedetă al Sărbătorilor de iarnă. Astfel, sarmalele, piftia şi salata de bœuf sunt preparate tradiţionale care nu lipsesc de pe masa românilor de Crăciun. Mai jos regăsiţi care sunt paşii pe care trebuie să îi urmaţi pentru a realiza cele trei preparate tradiţionale.
REŢETE DE CRĂCIUN - REŢETĂ SALATĂ DE BOEUF
Ingrediente:
● 400 de grame de carne de vita sau de piept de pui,
● 300 de grame de cartofi roşii,
● 200 de grame de morcovi,
● 200 de grame de mazăre (optional),
● 200 de grame de gogoşari acri,
● 200 de grame de castraveţi în oţet,
● 150 de grame de maioneză,
● sare,
● piper (opţional).
Mod de preparare:
Carnea se spală şi se fierbe în apă cu sare, eventual cu adaos de condimente, adică o foaie de dafin şi câteva boabe de piper. Legumele se curăţă, se spală şi se fierb în apa cu sare. De preferat este să fie fierte separat, şi nu împreună.
După ce carnea şi legumele s-au răcit, se toacă mărunt, inclusiv gogoşarii şi castraveţii muraţi - care se lasă anterior la scurs.
Se amestecă într-un vas mare legumele şi carnea tocate în cubuleţe şi se adaugă maioneza.
Sursă: Teo Bucătar
REŢETE DE CRĂCIUN - REŢETĂ PIFTIE
Ingrediente:
● un kilogram şi jumătate de picioare sau cap de porc,
● o ceapă,
● 2 morcovi,
● o legătură de pătrunjel,
● un păstârnac,
● o ţelină,
● două foi de dafin,
● 3-4 boabe de ienibahar,
● 3-4 catei de usturoi (facultativ),
● sare.
Mod de preparare:
Se spala şi se rad bine cu un cuţit picioarele sau capul de porc. În cazul în care acestea au păr, ele se pârlesc la flacăra de la aragaz. Picioarele se taie în două pe lungi