„De ce este România altfel", de Lucian Boia, „Dragul meu turnător", de Gabriel Liiceanu, „Parabolele lui Iisus", de Andrei Pleşu, şi „Fii demn", de Dan Puric, se numără printre cele mai furate cărţi din librăriile din România, în anul 2013, au declarat reprezentanţii librăriilor.
În urma unui inventar realizat recent la librăria Humanitas de la Kretzulescu, printre cele mai furate titluri se număra „De ce este România altfel", de Lucian Boia, şi „Dragul meu turnător", scrisă de Gabriel Liiceanu, au declarat, reprezentanţii librăriilor Humanitas. Pe locul al treilea se află volumul „Faţă către faţă, întâlniri şi portrete", de Andrei Pleşu.
Totodată, cartea „Lumea secretă a nomenclaturii", scrisă de Vladimir Tismăneanu, se află în topul preferinţelor hoţilor din librării, la fel ca şi „Ochiul căprui al dragostei noastre", de Mircea Cărtărescu.
În plus, cele mai multe minusuri din gestiune sunt „articole non-carte": cărţi poştale, magneţi, semne de carte şi sacoşe.
De asemenea, în librăria Humanitas de la Cişmigiu, cele mai furate titluri sunt şi cele mai vândute cărţi în anul 2013, lansate în librărie. Astfel, „Parabolele lui Iisus. Adevărul ca poveste", de Andrei Pleşu, „De ce este România altfel", de Lucian Boia, şi „Dragul meu turnător", de Gabriel Liiceanu, sunt pe primele poziţii în topul preferinţelor hoţilor.
Foarte aproape în top vin albumele de artă, precum „Istoria frumuseţii" şi „Istoria urâtului", de Umberto Eco, albume al căror preţ se ridică în jurul valorii de 100 de lei.
Totuşi, potrivit reprezentanţilor librăriilor Humanitas, numărul furturilor din librarii a scăzut în ultima perioadă, datorită montării camerelor de luat vederi în punctele de vânzare.
„Fii demn", de Dan Puric, printre preferinţe
Pe de altă parte, volumul „Fii demn", de Dan Puric, a fost cea mai furată carte, în anul 2013, din