Fermierii cu proiecte depuse în cadrul Măsurii 141 care au înaintat cereri de plată pentru tranşa a IV-a sunt verificaţi de inspectorii Direcţiei Agricole, patru fiind respinşi într-o primă tranşă.
Problemele fermierilor care în urmă cu patru ani au câştigat finanţare nerambursabilă aplicând pe Măsura 141 - „Sprijinirea fermelor de semi-subzistenţă” încep să iasă la iveală, inspectorii Direcţiei Agricole verificând în ultima lună 135 de proiecte, iar dintre acestea respingând patru. Este vorba de dosarele de solicitare a tranşei a IV-a de plată, înaintate Oficiului Judeţean de Plăţi, Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) şi redirecţionate pentru verificarea eligibilităţii la plată către Direcţia Agricolă. Inspectorii celei din urmă instituţii verifică în teren dacă documentele din dosar au corespondent în realitate.
De la deschiderea sesiunii de solicitare a tranşei IV de plată, Direcţia Agricolă a primit spre verificare 135 de proiecte, pentru toate, în termen de cinci zile de la primire, efectuându-se controlul. Deficienţe au fost întâlnite în cazul unor ferme din Mihăeşti, Piatra-Olt, Perieţi şi Vâlcele. Este vorba în principal de neîndeplinirea numărului de UDE-uri (unitate de dimensiune economică) la care s-au angajat prin contract, nerealizarea obiectivelor asumate sau neîndeplinirea planului de creştere a producţiei în primii trei ani. Toate sunt ferme mixte, fermierii combinând cultivarea terenului şi creşterea animalelor.
În urmă cu patru ani, la nivelul judeţului s-au semnat peste 300 de proiecte finanţate în cadrul Măsurii 141 din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. În primii trei ani s-au acordat, anual, câte 1.500 euro, sprijin pentru dezvoltarea fermei, cu obligativitatea ca începând cu tranşa a IV-a de plată să se facă dovada îndeplinirii obiectivelor din contract. Aceste obiective vizează în general achiziţii de utila