Experţii cred că ar putea să izoleze unele gene specifice găsite în ADN-ul păsărilor moderne şi să recreeze creaturile preistorice care trăiau pe Pământ în urmă cu 20 de milioane de ani.
Biochimistul Alison Woolard, de la Oxford, crede că ideea poate fi pusă în practică. Un ţânţar care a fost descoperit recent avea în stomac sângele unei creaturi care a trăit în urmă cu 46 de milioane de ani.
"Ştim că păsările sunt urmaşii dinozaurilor, acest lucru fiind dovedit de o serie de fosile. Cea mai celebră fosilă este cea a Archaeopteryx, care arată exact tranziţia de la dinozauri la păsări", a spus Woolard.
Toate animalele şi plantele sunt înrudite, împărţind un strămoş antic care a trăit în urmă cu 1,6 miliarde de ani.
Pentru a realiza un genom complet, certcetătorii trebuie să combine milioane de scurte fragmente din ADN, în ordinea corectă.
TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:Aproape trei mii de oameni au participat aseară la un MITING în BucurestiOMUL LUI VOICULESCU, de râsul curcilor. Deputat, agramat, cerşetor, şpăgar. ”PROFESORUL” și-a ales un ȘEF PENIBILPROGRAMUL MAGAZINELOR de sărbători. Află şi în ce zile vor fi ÎNCHISE toate magazinele
TOP 3 ARTICOLE POPULARE: ORGIE SEXUALĂ după Balul Bobocilor. O elevă a fost FILMATĂ în timp ce făcea AMOR cu ȘASE colegiAceastă balerină însărcinată în 9 luni te va lăsa fără cuvinte| GALERIE FOTOTE-AI MUTA AICI? Casa familiei Simpson există! GALERIE FOTO