Ministerul Finantelor Publice (MFP) nu are in vedere sub nicio forma introducerea de noi taxe si impozite sau majorarea celor existente, precizeaza un comunicat al MFP, cu privire la variantele vehiculate in ultimele zile in mass-media, potrivit carora veniturile neincasate rezultate in urma amanarii introducerii accizei de 7 eurocenti la carburanti vor fi asigurate prin introducerea de taxe si impozite suplimentare.
Principala sursa de echilibrare a veniturilor, in urma amanarii introducerii accizei la carburanti, o reprezinta imbunatatirea colectarii veniturilor care se afla pe trend crescator, se arata in comunicatul MFP remis azi, 23 decembrie, Agerpres. Potrivit MFP, impactul bugetar efectiv al amanarii introducerii accizei la carburanti va putea fi cuantificat in luna iulie, in functie de evolutia economiei romanesti si a incasarilor bugetare in primul semestru din 2014.
Autoritatile de la Bucuresti trebuie sa adopte masuri pentru a compensa scaderea veniturilor ca urmare a amanarii cu trei luni a majorarii accizei la combustibili, in vederea atingerii tintei de deficit de 2,2% din PIB, a aratat Guillermo Tolosa, reprezentantul rezident al FMI in Romania. „Semnarea bugetului pe 2014 de catre presedintele Traian Basescu este un pas bine venit. Pentru atingerea tintei de deficit de 2,2% din PIB vor trebui adoptate masuri pentru a compensa scaderea veniturilor ca urmare a amanarii majorarii accizei la combustibili cu trei luni. Autoritatile au cerut sa discute astfel de masuri cu staff-ul FMI in luna ianuarie in vederea combinarii primei si celei de-a doua revizuiri a programului economic sustinut de acordul stand-by. O misiune a FMI este programata sa ajunga la Bucuresti in luna ianuarie”, arata Tolosa.
Presedintele Traian Basescu a anuntat, in 19 decembrie, intr-o conferinta de presa, ca a promulgat bugetul de stat pentru anu