Pentru prima dată de la izbucnirea scandalului angiografului de la Centrul "Viva Anima", conducerea unităţii medicale a ieşit public, într-o conferinţă de presă, imediat după ridicarea suspendării autorizaţiei de funţionare şi utilizare.
Se caută vinovaţii care au dus la suspendarea angiografului de la Centrul "Viva Anima". Potrivit conducerii unităţii medicale, această decizie a fost luată în urma unei neînţelegeri dintredistribuitorul Gadagroup România. Acesta a pus în dosarul de avizare pentru CNCAN o altă serie a aparatului medical decât cea care ar fi trebuit.
Totodată, potrivit directorului medical, se vor lua măsuri şi împotriva celor care au trecut la dosar o altă serie decât cea care ar fi trebuit trecută în acte.
"Primăria Oradea este în discuţie cu Gadagroup România SRL şi se studiază mai multe variante. Aceştia ar putea fi puşi să achite costurile suspendării angiografului sau să prelungească perioada de garanţie. Suntem însă îngrijoraţi pentru că acum, în ceea ce priveşte proiectele europene, vom avea o imagine negativă, total nemeritată", a precizat dr. Hadrian Borcea.
Conducerea Spitalului Judeţean din Oradea a pus la dispoziţia presei acte care atestă că a fost ridicată suspendarea, şi o declaraţie a celor de la Gadagroup care susţin că aparatul este nou chiar dacă conţine 20-30% componente reciclate.
“Raportul celor de la CNCAN conţine o neconcordanţă între seria aparatului şi cea înscrisă în dosarul de licenţiere. Nu era o serie falsă, ci era seria de catalog şi nu cea a aparatului. Acest lucru a fost constatat în procesul verbal. Inspectorul Florina Corbu a mers la Bucureşti şi a explicat situaţia, iar aparatul a primit din nou autorizaţia de funcţionare. Acesta fusese suspendat până pe 17 ianuarie, dar pentru că actele au fost depuse mai devreme, joi seară am primit notificare, iar de vineri aparatul a fost pus în fun