"Tortul Luca" are o com poziţie delicioasă din cremă de cacao, fructe de pădure şi înveliş de ciocolată. Este ideal pentru orice sărbătoare în familie sau alături de prieteni.
Dacă nu aveţi timp să-l preparaţi, îl puteţi cumpăra de la Cofetăria Claus de pe bd. Banu Manta. Dar pentru cei care nu ajungeţi în zonă, Marinela Adam, director Claus, ne-a dezvăluit reţeta.
Merită să încercaţi căci un tort făcut în ajun de Crăciun va fi mult mai impresionant pentru familie şi pentru prietenii pe care-i invitaţi la masă în acea zi de Mare Sărbătoare.
Reţeta nu e greu de făcut, iar dacă vă ghidaţişi după fotografi i, cu siguranţă vă va ieşi un tort cu fructe de pădure de nota 10.
Ingrediente:
Cremă: 500g ciocolată albă 500g ciocolată neagră 10 ouă 200g unt 500g frişcă lichidă 300g zahăr
Preparare:
Compoziţie – Se topesc ciocolatele separat, la bainmarie. Se pune 100g de unt în fiecare ciocolată, atunci când sunt pe foc şi se amestecă bine. A
lbuşul celor 10 ouă se spumează cu zahărul, iar gălbenuşul se amestecă în frişcă. Se amestecă compoziţia în cele două vase cu cremă de ciocolată.
Se lasă puţin la răcit, apoi compoziţia se aşază în straturi peste blat. Puteţi adăuga în cremă şi câteva linguri de amestec de fructe de pădure.
Blat: 5 ouă 5 linguri zahăr 5 linguri făină 1 lingură ulei 1 lingură praf de copt 1 lingură de cacao
Pandişpan - Se separă ouăle de albuş. Zahărul se pune în apă, într-o oală mică şi se dă la foc. Siropul rezultat se toarnă fierbinte peste albuş. Albuşul şi siropul se bat bine cu mixerul.
Gălbenuşurile se freacă şi se bat cu ulei. Făina se amestecă împreună cu praful de copt.
Amestecaţi toate compoziţiile. Se unge o tavă de teflon cu unt, se toarnă aluatul şi se pune la cuptor, la foc portivit, 40-50 de minute.
Ornare
Tortul se acoperă cu ciocolată topită (sau cu cremă de