Bucureştenii care rămân în Capitală în aşteptarea Sărbătorii Crăciunului pot asista la concerte de colinde şi muzică de toate genurile, alternativa fiind cumpărăturile la târguri cu produse tradiţionale.
Capitala îi întâmpină pe bucureşteni, în perioada sărbătorilor de iarnă, cu bulevarde împodobite cu aproape trei milioane de beculeţe, care au fost aprinse în seara de Moş Nicolae, cu parcuri decorate tot festiv şi, pentru al doilea an consecutiv, cu târgul tradiţional de Crăciun, organizat în Piaţa Universităţii, pe esplanada cu statui.
La târgul de Crăciun, al cărui decor a fost creat de scenograful Viaceslav Vutcariov şi realizat din 12 tone de cetină, sunt amplasate 65 de căsuţe de lemn, unde vizitatorii pot cumpăra produse specifice bucătăriei tradiţionale româneşti, dar şi vin fiert şi castane coapte şi unde pot admira expoziţii de obiecte tradiţionale şi produse de manufactură, icoane pe sticlă şi lemn, ţesături, decoraţiuni din lemn şi ceramică.
În piaţa de Crăciun, bradul împodobit are o înălţime de peste 15 metri şi a fost ornat cu 2.000 de beculeţe.
Pe scena amplasată în Piaţa Universităţii, în toată perioada sărbătorilor de iarnă au loc recitaluri ale mai multor ansambluri de muzică populară, grupuri de copii şi de colindători, ansambluri de datini şi obiceiuri din Maramureş, Baia Mare, Gorj, Sibiu, Alba, Bacău, Ialomiţa, dar şi artişti.
A doua zi de Crăciun va fi sărbătorită cu un concert extraordinar, iar până atunci cei mici au ocazia să trăiască emoţia sărbătorilor alături de personaje de basm şi spiriduşi şi pot să-i spună poveşti Moşului, într-un decor de poveste, la Casa lui Moş Crăciun.
Tot cu ocazia sărbătorilor, bucureştenii pot participa la Campania "Dăruieşte, fii mai bun! Şi tu poţi fi Moş Crăciun", prin care se doreşte ajutarea copiilor proveniţi din medii defavorizate, donaţiile de cărţi sau jucării