De Revelion la Caru cu Bere, cel mai cunoscut restaurant de pe piaţa locală, vor petrece 450 de persoane, preţul pachetului ce include mâncare, băutură şi divertisment fiind de 490 de lei de persoană.
Anul acesta organizăm petrecerea de Revelion în restaurantele Caru cu Bere, Hanu Berarilor, două restaurante Buongiorno şi două restaurante City Grill, avem 1.200 de locuri pentru Revelion, a spus Dragoş Petrescu, proprietarul acestor restaurante. Întrebat de ZF ce încasări aduce petrecerea de Revelion, el a spus că acest eveniment generează 5% din încasările dintr-o lună normală, fără a preciza suma în valoare absolută.
Este mai mult un eveniment de imagine. Avem costuri ridicate cu programul petrecerii, artificii, organizare. Nu aduce profit semnificativ, a spus el.
Doar restaurantul Caru' cu Bere va aduce de Revelion venituri de 220.500 de lei (50.000 de euro), potrivit calculelor ZF.
Dragoş Petrescu spune că circa 90% din cele 1.200 de locuri sunt ocupate deja, anul acesta fiind în creştere cererea pentru pachetele de Revelion faţă de anul anterior.
În Centrul Vechi sunt 150-200 de cluburi, baruri, pub-uri şi restaurante, ceea ce ar însemna că această zonă, considerată kilometrul zero al distracţiei în Capitală, va genera venituri de câteva sute de mii euro de Revelion.
Restaurantul Caru cu Bere, deschis prima dată în 1879, a fost frecventat de multe personalităţi ale lumii politice şi literare precum George Coşbuc, I.L. Caragiale sau Octavian Goga. Astăzi restaurantul are circa 2.000 de clienţi pe zi, dintre care 80% străini. Localul, aflat în prezent în administrarea antreprenorului local Dragoş Petrescu, are peste 500 de locuri (înăuntru şi pe terasă) şi a terminat anul trecut cu afaceri de 6,5 mil. euro (5,25 mil. euro fără TVA), iar întregul grup controlat de Petrescu a făcut afaceri de 16 mil. euro. Antreprenorul