Unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Constanţa şi-a căpătat renumele şi datorită maestrului bucătar care l-a creat. Niculae Nejloveanu este cel care îi învaţă pe tineri să gătească, dar se poate lăuda cu experienţa sa de zeci de ani în bucătărie.
Niculae Nejloveanu este absolvent al Facultăţii de Turism şi Alimentaţie Publică şi în urmă cu zece ani a participat la Olimpiada Internaţională de Artă Culinară de la Erfurt. De atunci, premiile s-au ţinut lanţ. Bucătarul constănţean a fost decorat în ISlanda, Moscova, Bucureşti, Luxembourg, Lyon sau Istanbul, iar creaţiile sale pot fi acum savurate şi la malul mării.
În prezent, Nejloveanu conduce unul dintre cele mai dotate Centre de Gastronomie şi Turism din România, iar zilele trecute şi-a făcut timp să descrie una dintre reţetele lui favorite pentru masa de sărbători: un platou format din ruladă de purcel cu lapte, ruladă de curcan şi muşchi de vită cu garnitură de varză călită şi cartofi pai.
"Românii vor să aibă în noaptea de revelion ceva bun pe masă, iar combinaţia de ruladă de purcel de lapte cu ruladă de curcan şi muşchi de vită este una şi aproape de tradiţie, dar în acelaşi timp asta consumă românul. Nu îi facem fructe de mare sau altceva în noaptea de revelion", mărturiseşte Niculae Nejloveanu.
Piesa principală este chiar rulada de purcel de lapte. Ingredientele sunt pentru 10 porţii:
- Ruladă de purcel - 1,5 kg
- Varză Călită - 1,5 kg
- cimbru
- busuioc
- organo
- usturoi
"Purcelul trebuie să ştii să-l alegi de viu. El nu trebuie să aibă mai mult de şase săptămâni şi o greutate de 12 kilograme. După ce îl sacrificăm, îl pârlim foarte bine cu paie şi îl spălăm, îl curăţăm şi începem tranşarea lui.
Îl tranşăm pe burtă, îi facem eviscerarea şi începem să-l dezosăm. După ce l-am dezosat într