Liderii luptătorilor din decembrie 1989 au compromis cuvântul „revoluţionar”. Trei dintre aceştia sunt condamnaţi penal pentru fraudă. În afară de ei, mii de români au obţinut certificate de revoluţionar prin mărturii mincinoase şi s-au bucurat de indemnizaţii lunare susţinute din bani publici.
Revoluţia de acum 24 de ani a scos în stradă mii de oameni curajoşi care au sfidat armele Armatei şi ale Securităţii. Majoritatea celor care au făcut Revoluţia din convingere n-au pretins bani pentru faptele lor. Dar în spatele acestora s-a ascuns o „armată” de impostori.
Sprijiniţi de politicieni, care i-au folosit drept masă de manevră în campanii electorale, mii de falşi revoluţuionari au căpuşat statul român vreme de 20 de ani. Gloria lor a apus. Noi nuclee de revoluţionari tineri vor să schimbe România. Vocile celor vechi au ajuns să nu mai fie deloc auzite. Statul nu le mai dă bani, ei continuă să ceară bani, protestele lor au devenit derizorii. Câţiva lideri ai revoluţionarilor au ajuns prin puşcării sau sunt daţi în urmărire internaţională.
Dorin Lazăr Maior, preşedintele Blocului Naţional al Revoluţionarilor, a fost condamnat definitiv, în urmă cu o lună, la şapte ani de închisoare cu executare, pentru şantaj, în dosarul "Romexterra". În acelaşi dosar a mai fost condamnată la trei ani de închisoare şi Florina Aprofirei, secretara lui Maior, care avea 10 ani la Revoluţie, dar a beneficiat de indemnizaţie de luptător cu merite deosebite. Dorin Lazăr Maior a fugit din ţară înainte de sentinţă iar acum este dat în urmărire internaţională. Maior a fost condamnat pentru că a şantajat doi oameni de afaceri braşoveni, unul dintre ei fiind fostul director adjunct de la Romexterra Bank Braşov. Maior i-a ameninţat pe cei doi oameni de afaceri că, dacă nu primeşte de la fiecare câte un milion de lei, va face public modul în care banca respectivă acordă cr